Met IdeaPaint whiteboardverf maak je van elk oppervlak een whiteboard!

20 Nov 2020 Well-e

Stel je eens voor. Elke muur, tafel of ander oppervlak kun je gebruiken als whiteboard. Dat is natuurlijk een fantastische manier om je creativiteit helemaal op los te laten! Maar hoe doe je dat? Whiteboardverf is relatief nieuw, maar een ideale oplossing voor veel bedrijven en organisaties. We vertellen je er alles over.

De tijden van de traditionele krijtborden en standaard whiteboards is helemaal voorbij. Bedrijven willen vaak zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte omgaan. Een whiteboard kan flink wat ruimte innemen op een wand, waar je anders nog véél meer mee had kunnen doen. De oplossing: maak van de hele wand een compleet naadloos whiteboard!

Vooral voor vergader- en overlegruimtes is een groot whiteboard ideaal. De creativiteit straalt er vanaf. Bovendien is er voldoende ruimte om te schrijven én om belangrijke notities te laten staan.


Kleur vs. transparant

Afhankelijk van de ondergrond en toepassing kun je de keuze maken tussen witte of transparante verf. De witte verf zie je vaak terug bij whiteboards en maakt het mogelijk om met alle verschillende kleuren markers op de ondergrond te schrijven. Voor het behandelen van bijvoorbeeld tafels of gekleurde wanden is transparante verf beter. Of je moet natuurlijk een gekleurd whiteboard willen hebben?!


Is de verf magnetisch?

Whiteboard is van zichzelf vaak niet magnetisch. Wel kun je speciale magnetische grondverf gebruiken of magnetisch behang (IdeaPaint PULL) om het hele oppervlak om te toveren tot een magnetisch bord. Wij raden hiervoor zowel de IdeaPaint magnetische primer aan, als het krachtige magnetische behang IdeaPaint PULL. Voor een witte wand kun je met een witte whiteboardverf over de primer heen schilderen. Voor een gekleurde wand breng je eerst de gewenste kleur aan, vervolgens de transparante primer van IdeaPaint en ten slotte de transparante whiteboardverf, IdeaPaint Clear.


Whiteboardverf aanbrengen

Wil je een muur omtoveren tot een whiteboard? Dan geven we je graag wat tips voor het aanbrengen van de whiteboardverf. Voordat je gaat beginnen is het goed om alle materialen in huis te halen.

● Grondverf (IdeaPaint Primer)
● Verf (IdeaPaint Create White)
● Een grote viltroller
● Een kleine viltroller
● Schilderstape
● Droge doeken
● Schuurpapier (240 grid)
● Mengstokje
● Evt. een verfbak


1. Voorbereiding

Voordat je begint is het ook goed om stil te staan bij de ondergrond die je gaat gebruiken. Zo kan whiteboardverf alleen gebruikt worden op (zo goed als) vlakke oppervlakken. Zorg dus dat je gaten of beschadigingen in de muur vooraf opvult en wegwerkt. Ten slotte kun je met schilderstape eventuele onderdelen die je niet wilt verven, zoals plinten, stopcontacten of het plafond, afdekken.


2. Grondverf

Grondverf is niet altijd nodig, maar wij raden het wel sterk aan. Vooral onbehandelde wanden of gerepareerde stukken is het verstandig om goed te gronden. Ga je witte whiteboardverf gebruiken voor over een felle kleur? Dan is het ook slim om eerst te gronden, zodat de uiteindelijk verf goed dekt. Ga je een transparante verf gebruiken? Zorg er dan voor dat je ook een transparante grondverf gebruikt!


3. Schoonmaken

Schuur de grondverf of ondergrond licht op met 240 grid schuurpapier. Gebruik vervolgens de droge (en schone!) doeken om de wand helemaal stof en deeltjes vrij te maken.


4. Verven

En dan is het zover, je kunt de muur gaan verven! Meng het flesje This in het blik That en gebruik een mengstokje om te roeren. Je hebt vervolgens ongeveer een uur voordat de verf gaat uitharden.

Het advies is altijd om niet meer dan 4,6 vierkante meter tegelijk te schilderen. Gebruik je dezelfde hoeveelheid verf voor een groter oppervlak, dan zal deze niet goed dekken. Start met de kleine roller om de randen en moeilijk bereikbare delen te schilderen. Gebruik vervolgens de grote roller om de grote oppervlakken te schilderen. Let op: laat altijd zo’n 3-5 minuten tussen elke laag om de lagen goed op te bouwen.

That’s it! Verwijder de schilderstape direct en laat de wand nog een paar uur drogen. Vervolgens dient de wand 10-dagen uit te harden en kun je aan de slag!


Whiteboardverf kopen

Wil je van een wand, tafel of ander oppervlak een whiteboard maken? Dan is de whiteboardverf van IdeaPaint echt dé oplossing! Het is heel eenvoudig aan te brengen en heel duurzaam. Ideaal voor bedrijven of instellingen die een ruimte willen omtoveren tot de ideale vergader- of brainstormruimte.

IdeaPaint artikelen kun je online bestellen in onze webshop. Producten worden snel aan huis geleverd, waardoor je binnen de kortste keren aan de slag kunt. Bekijk alle whiteboardverf in de webshop of neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat!

Privacy Policy Algemene voorwaarden

Realisatie door ZOUT Media

Sluiten