Door de borden het kantoor niet meer zien

20 Feb 2020 Jos

Kantoortuinen zijn bijna niet meer weg te denken. Bijna ieder bedrijf waar je tegenwoordig binnenstapt, heeft er wel een. Met een kantoortuin creëert een huiselijk, rustgevend gevoel bij veel werknemers. Kantoortuinen beïnvloeden dan ook de werksfeer en kwaliteit van samenwerken in positieve zin. Afgelopen jaren mochten wij enkele mooie ontwerpen bezoeken en bewonderen. Want het is niet alleen rustgevend, maar het ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit.

Positieve invloed op werksfeer en samenwerking
Onze bezoeken aan deze kantoortuinen lieten niet alleen zien dat zoiets de werksfeer, samenwerking en de mate van rust positief beïnvloedt, maar dat het naast mooi ook nog eens hartstikke gezellig is. Wij zijn mensen-mensen en staan dan ook graag in contact. Hoewel een kantoortuin soms ook voor (teveel) prikkels kan zorgen, is het een bij uitstek geschikte plek is om eens een korte babbel of uitgebreide lunch te hebben.

Lees hier meer over het effect van kantoortuinen op onder andere de productiviteit van werknemers. Als je op zoek bent naar tips om geconcentreerd te kunnen werken in een kantoortuin, dan is dit artikel wat voor je.

Wildgroei
Er is tegenwoordig een wildgroei van oplossingen die gebruikt worden in een kantoortuin om te voorzien in een betere akoestiek. Daarbij is er een groeiende vraag naar whiteboardoppervlak. De praktijk wijst uit dat een mooi ontwerp niet altijd functioneel is. De meeste diverse whiteboards en akoestische oplossingen worden gebruikt, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of moeten we zeggen: ‘door de borden het kantoor niet meer zien?’ Hoe dan ook is deze aanpak natuurlijk erg inefficiënt.

Steeds vaker krijgen we tijdens een afspraak te horen dat men worstelt met bovenstaande vraagstukken omtrent akoestiek en whiteboardoppervlak. Nadat er vaak al vele oplossingen de revue zijn gepasseerd en ook in gebruik genomen zijn, is de akoestiek inderdaad verbetert en is er voldoende whiteboaroppervlak voor iedereen. Vaak is dan wel het gevolg dat het mooie kantoor vol staat met allerlei verschillende oplossingen, die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen of afgestemd zijn op de inrichting van het kantoor. Een doorn in het oog voor de afdeling facilitair. ‘Wat dan?’, is een dan een veelgestelde vraag.

Er moet veel ondervangen worden voordat een kantoor is ingericht en in gebruik kan worden genomen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, dan hebben de oplossing. Hieronder staat een kleine greep uit de oplossingen wij bieden. Met onder andere deze oplossingen adviseren we onze klanten om uiteindelijk weer een overzichtelijk en gestructureerd kantoor te creëren.

Maak van een bestaand oppervlak een whiteboard
IdeaPaint is onze whiteboardverf. Daarmee kunnen we bijna ieder oppervlak omtoveren tot een magnetisch, naadloos en beschrijfbaar canvas. Of het nou een vaste wand, houten kast of stalen deur is, met IdeaPaint kun je er straks op schrijven. Hiermee zijn dan ook al vele whiteboardoppervlakken gecreëerd. Het voordeel is dat de verf een extra functie biedt aan een bestaand oppervlak. Je hoeft geen extra whiteboard of brownpaper in je kantoor te hangen. We creëren gewoon een whiteboardoppervlak dat is geïntegreerd in de omgeving. Zo krijg je het overzicht in je kantoor weer terug. We hebben al veel van onze klanten ermee geholpen.

Design en akoestiek
Een andere optie zijn een design whiteboards van Chameleon. Door het bijzondere ontwerp lijken ze niet op de bekende whiteboards, maar hangen ze als een stijlvol object aan de wand. Of je ze nu horizontaal hangt of er hele wanden mee aankleed. Met deze whiteboards haal je echt kwaliteit in huis. We bieden niet voor niets 25 jaar garantie op het schrijfoppervlak aan. Ze zijn ook nog eens heel flexibel te monteren. Met behulp van bijgeleverde magneten hang je ze eenvoudig en snel aan de muur. Het voordeel is dat je naast kwaliteit niet het idee hebt dat je een oubollig whiteboard in je kantoor hebt hangen, maar eerder een stukje kunst dat past in de werkomgeving. De omgeven panelen kunnen tevens gemaakt worden van akoestisch vilt. Dit fungeert ook als prikbord. Hiermee wordt niet alleen de vraag naar whiteboardoppervlak, maar ook die naar een betere akoestiek getackeld.

Flexibel, duurzaam en functioneel
Als je behoefte hebt aan een verrijdbaar whiteboard, dan bieden de Moving Walls een uitkomst. Deze voorzien in zowel design als functionaliteit. Het zijn geen logge whiteboards waar je makkelijk je benen over breekt als je er langs loopt, maar erg strakke wanden die je ook nog eens aan elkaar kunt halen om bijvoorbeeld in een kantoortuin eenvoudig een eigen ruimte te creëren. De akoestische panelen die ook als prikbord fungeren, kunnen zowel op de Moving Walls bevestigd worden als aan een wand. De hiervoor genoemde Chameleon Mobiles bieden hierin zelfs een geïntegreerde optie en leveren zowel een verrijdbaar, flexibel whiteboard als een akoestisch prikbord in één.

Ervaring
Doordat we bij de meest uiteenlopende bedrijven komen, zijn we op de hoogte van de grote diversiteit aan werkomgevingen. Maar waar we ook komen, de vraagstukken omtrent akoestiek en whiteboards zijn overal zeer actueel en blijven overal een uitdaging. Wij denken graag met je mee hoe we met onze oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van een overzichtelijke werkomgeving.

Privacy Policy Algemene voorwaarden

Realisatie door ZOUT Media

Sluiten