Waaraan voldoet een ‘goed’ whiteboard?

31 May 2018 Jos

Los van de gedachte dat ‘goed’ een subjectief begrip is, bestaan er wel degelijk whiteboardoppervlakken waar de kwaliteit te wensen over laat.

Los van de gedachte dat ‘goed’ een subjectief begrip is, bestaan er wel degelijk whiteboardoppervlakken waar de kwaliteit te wensen over laat. Ondertussen zijn wij met IdeaPaint vier jaar actief in de Benelux en hebben we een goed beeld gekregen van de markt, mede door de meest uiteenlopende vragen van onze klanten. Hieronder een greep uit de meest voorkomende:

  1. Wat is de oorzaak dat mijn stiften niet meer uit te wissen zijn?
  2. Mijn wanden zijn geschilderd met een whiteboardcoating, maar alles wat ik schrijf blijft zichtbaar, wat is de oorzaak hiervan?
  3. Waarom verkopen jullie geen matte coating?

Om een objectief antwoord te geven op bovenstaande vragen is het fijn om onze klanten zelf aan het woord te kunnen laten. Sommigen van onze internationale (gerenommeerde) klanten hebben zelf ook door de jaren heen meerdere whiteboardoplossingen gebruikt en komen uiteindelijk uit bij IdeaPaint.

Hardheid en glansgraad
De vragen die eerder benoemd zijn, zijn namelijk ook vragen die onze klanten onderzocht hebben. Een ‘goed’ whiteboardoppervlak heeft niet alleen een harde, gesloten structuur, maar bevat ook een bepaalde glansgraad. De hardheid en de glansgraad zijn namelijk onafscheidelijk van elkaar als men spreekt over de mate waarin een oppervlak uitwisbaar is. Deze factoren zijn ook een belangrijk onderdeel geweest bij de samenstelling van IdeaPaint, met als uitkomst dat de epoxy van IdeaPaint ook een glanzende finish heeft en door haar hardheid ook stootvast is. Onze bevindingen zijn onlangs nog bevestigd door enkele architecten van o.a. een bekend kledingmerk, die volgens de Griekse mythologie de godin van de overwinning was. En van overwinning kunnen we spreken bij IdeaPaint, ondertussen zijn we wereldwijd marktleider en 175.000 installaties verder! Ook hier in de Benelux groeien we gestaag.

De juiste markers!?
Het belang van een juiste marker wordt door velen onderschat. Ondertussen weet (bijna) iedereen dat je met een permanente marker niet op een whiteboardwand mag schrijven. Ook al komt dat helaas in de praktijk nogal eens voor. De oplossing? Schrijf met je whiteboardmarker over het gedeelte waar je met een permanente marker hebt geschreven en je krijgt het oppervlak weer schoon. Helaas komt het ook voor dat een whiteboardmarker niet meer is uit te wissen en dan kom je dus alle aantekeningen van een vorige sessie of vergadering tegen. Je kent het vast wel…Een whiteboard waar je nog heel goed de aantekeningen kan lezen van de vorige gebruiker(s). Hoe je dit tegen gaat? Zorg ervoor dat je geen markers koopt die alcohol bevatten. Helaas zijn dit veelal de goedkopere markers die overal te krijgen zijn. Door de alcohol hebben ze namelijk een bijtende werking op de onderlaag. En dat is niet zo goed voor de prestaties van je whiteboard(coating)! Na een paar jaar kun je of een nieuw whiteboard aanschaffen, of je complete wand opnieuw laten schilderen. IdeaPaint heeft alle markers getest en hierdoor gebruiken wij enkele markers nooit meer. Welke dat zijn? Stuur ons even een e-mail, of maak gebruik van de chat en wij beantwoorden je vragen.

Mat?
IdeaPaint beschikt niet over een matte coating. Ook al zou IdeaPaint in principe wel over een matte latex aangebracht kunnen worden, de finish is nooit mat. De reden hiervoor is al kort beschreven hierboven, maar een matte finish heeft ook als resultaat dat de ondergrond een meer open structuur heeft. Met als gevolg dat stiftresten achterblijven op de wand. Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om matte whiteboards van glas of emaille aan te schaffen, deze zijn alleen zwaar en bevatten ook naden. Voor een kleine ruimte zijn dit zeker mooie oplossingen, maar als je kiest om een grote ruimte te voorzien van een whiteboardoppervlak, dan kom je toch eerder uit bij een whiteboardcoating. Een matte folie is natuurlijk ook een oplossing, alleen zit je hier weer met naden waar vuil tussen blijft zitten en zijn ze niet kreuk- en stootvast. Een gesloten oppervlak waar geen vuil in blijft zitten en ook geen naden bevat, maar uiteindelijk wel glanzend is, blijft volgens onze klanten nog steeds de beste oplossing.

Coating of coating?
De minst leuke ervaring van onze klanten is, dat we opgebeld worden en te horen krijgen dat onze coating niet goed werkt en ze dus niet tevreden zijn. In de afgelopen vier jaar hebben we dit nog geen één keer meegemaakt. Wat we wel hebben meegemaakt is dat we opgebeld worden met de opmerking dat IdeaPaint niet goed werkt, terwijl er nooit bij ons besteld is. “Ja maar, de schilder heeft toch echt mijn wanden geschilderd met jullie whiteboardcoating.” In de praktijk blijkt dat uiteindelijk een andere coating is aangebracht, omdat dit goedkoper was. Na de vele ervaringen die we hebben gehad, raden wij aan om aan uw schilder te vragen of er ook daadwerkelijk IdeaPaint is aangebracht. Er zijn namelijk nogal wat whiteboardcoatings op de markt. Maar zoals een Duracell batterij ook langer mee gaat dan een normale batterij, zo heeft IdeaPaint ook bepaalde eigenschappen die ervoor zorgen dat u kunt genieten van een whiteboardoppervlak waar u nog lang plezier van heeft!

Als u nog vragen heeft over onze coating, neem dan contact met ons op!
Wij brengen u graag in contact met onze klanten die al jaren naar volle tevredenheid gebruik maken van onze coating. Enkele referenties kunt u hier vinden.

Privacy Policy Algemene voorwaarden

Realisatie door ZOUT Media

Sluiten