Duurzaamheids keurmerken

07 Dec 2017 Jos

Vandaag de dag zijn er nogal wat duurzaamheidskeurmerken voor gebouwen te behalen. Sommige van deze keurmerken zijn beoordelingsmethoden die naast de duurzaamheid van een gebouw ook gericht zijn op het welzijn van medewerkers en hun gezondheid.

Enkele keurmerken zijn o.a.: BREEAM-NL, WELL Building Standard, UL GREENGUARD. Hieronder een beknopt overzicht van de keurmerken en de mate waarin IdeaPaint een bijdrage levert aan deze stricte voorwaarden.

BREEAM-NL
Deze beoordelingsmethode bepaalt de duurzaamheidprestatie van gebouwen en heeft vier verschillende keurmerken. Twee daarvan zijn relevant voor de toepassing van IdeaPaint. Dit is het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie keurmerk, wat gebruikt wordt om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe gebouwen te beoordelen en het BREEAM-NL In-Use keurmerk, wat bestaande gebouwen beoordeelt op drie verschillende niveaus: Gebruik, Gebouw en Beheer. Volgens de beoordelingscriteria van BREEAM-NL draagt IdeaPaint bij aan de duurzaamheid van het gebouw, daar zij voldoet aan de wettelijke waarde van het BREEAM HEA09 protocol.

De WELL Building Standard ®
Deze standaard is voornamelijk gericht op de gezondheid en het welzijn van medewerkers en bevat zeven elementen die samen de basis vormen van de WELL Building Standard ®. Deze elementen zijn: Lucht, Voeding, Comfort, Psyche, Fitness, Licht en Water. Het doel van deze standaard is om gebouwen te creëren die een bijdrage leveren aan het bevorderen en beschermen van het welzijn en de gezondheid van haar gebruikers.
Door de lage VOS-waarde en het feit dat onze whiteboardcoating Isocyanaat vrij is, draagt IdeaPaint positief bij aan het binnenklimaat en daarmee dus ook de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

UL GREENGUARD
De UL GREENGUARD certificering is onderdeel van UL Environment, wat weer onderdeel is van UL (Underwriters Laboratories). Zij houden zich bezig met het informeren van de markt, zodat het eenvoudig is voor fabrikanten en gebruikers om duurzame en veilige producten te fabriceren respectievelijk te identificeren. Deze producten bevatten een lage chemische emissie die zorgen voor een betere binnenluchtkwaliteit. En een betere binnenluchtkwaliteit draagt bij aan de gezondheid van de gebruikers.

IdeaPaint heeft een GREENGUARD GOLD Certificaat behaald. Het certificaat wat hier te downloaden is, laat zien dat IdeaPaint aan de stricte eisen voldoet die ervoor zorgen dat het zelfs toegepast kan worden in omgevingen waar kinderen en ouderen veel van hun tijd doorbrengen, zoals scholen en gezondheidsinstellingen. Een GREENGUARD GOLD certificering wordt aanbevolen door de Collaborative for High Performance Schools (CHPS) en Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Building Rating System.

Privacy Policy Algemene voorwaarden

Realisatie door ZOUT Media

Sluiten