De whiteboard wanden worden bij Microsoft onzettend veel gebruikt en zijn ook nog eens mooi om te zien! Het is zeker een aanwinst omdat je hiermee van elke wand een whiteboard wand kan maken

Raundi Boekholt, Facilitair Coördinator

Microsoft

Het is alweer even geleden dat het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol is gerenoveerd. Op 31 oktober 2018 werd het compleet gerenoveerde kantoor officieel geopend door Satya Nadella, ook wel bekend als de CEO van Microsoft.

Van maart 2018 tot aan de oplevering heeft Verwol de complete interieurrealisatie op zich genomen. Van casco tot aan turn-key oplevering hebben zij keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat Microsoft begin november weer haar intrek kon nemen in het vernieuwde kantoor. En met succes, want het ziet er werkelijk fantastisch uit!

Van plafonds tot vloeren en van het meubilair tot aan de wandafwerking: het hele gebouw kreeg een metamorfose. Bij de wandafwerking werd Well-E betrokken om met behulp van IdeaPaint compleet naadloze en beschrijfbare wanden te realiseren.

In andere kantoren van Microsoft (London en Redmond USA) wordt ook al gebruik gemaakt van IdeaPaint, maar in het eerste ontwerp voor het kantoor van Microsoft in Nederland stond een andere whiteboardoplossing ingetekend. Na overleg werd al snel duidelijk dat het gebruik van IdeaPaint een grote meerwaarde zou bieden.

De architect hoefde niet langer alleen maar witte wanden in te tekenen, maar kon zelfs een gekleurde whiteboardwand opnemen in het ontwerp dankzij IdeaPaint. Doordat met behulp van IdeaPaint een naadloos whiteboardoppervlak kan worden gerealiseerd, zijn smoezelige wanden met vuil tussen de naden ook ‘getackeld’. Ook zorgt IdeaPaint ervoor dat er geen vuil ‘in’ de wand trekt. Allemaal voordelen om een wand niet alleen functioneel te laten zijn, maar ook presentabel te houden.

Lokat 3.0, de schilder die voor ons zelfs tot in Frankrijk installaties met IdeaPaint verzorgd, was in dit project de schilder die het schilderwerk voor zijn rekening heeft genomen. Op bijna iedere verdieping heeft dit bedrijf enkele whiteboardwanden geïnstalleerd.

Ondertussen wordt er naar alle tevredenheid druk gebruik gemaakt van de wanden in het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft. Schrijven en tekenen is weer helemaal in. Zelfs tot op de vloer wordt er geschreven, wat niet alleen hilarische momenten oplevert, maar ideeën eindelijk de ruimte geeft en samenwerking bevordert.

Sodexo, die de facilitaire dagelijkse gang van zaken verzorgt in het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft, houdt de wanden schoon en zorgt voor de juiste accessoires. Zo kunnen de wanden elke dag opnieuw intensief gebruikt worden. Iets wat ook door bezoekers opgemerkt wordt, want bij Well-E komen de aanvragen binnen om ook van die ‘Microsoft-whiteboardwanden’ te schilderen. En daar geven we natuurlijk graag gehoor aan.

Heb je een vraag over deze case?

Chat direct
Privacy Policy Algemene voorwaarden

Realisatie door ZOUT Media

Sluiten